Maisema
sunnuntai 13. heinäkuuta 2014
Kesäinen mansikka-halloumisalaatti
Kesällä on ihana syödä kevyitä salaatteja ja niitä voi rakennella kunnon pyttärimeiningillä vähän sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.
Omaan kesääni kuuluu ehdottomasti halloumi. Rakastan kyproslaisen juuston suolaisuutta ja sen hampaissa narskuvaa rakennetta. En edes liota siitä ylimääräistä suolaisuutta pois vaan paistelen sen sellaisenaan menemään oliiviöljyssä. Ja pinnan kuuluu paistua rapean ruskeaksi. Jos haluaa, voi oliiviöljyn sekaan heittää mukaan sesamin siemeniä ja käännellä halloumin paloja siemenöljyssä niin, että ne tarttuvat juuston pintaan.
Tällä kertaa salaattiin pääsi myös toinen kesäsalaattisuosikkini eli tuore mansikka: ne maistuvat salaatissa niin hyviltä ja raikkailta. Ei tarvitse käsitellä mitenkään vaan sinne vaan koosta riippuen kokonaisina tai puolikkaina.
Kreikan matkamuistoina pidän myös mm gaiamelonista. Melonit ovat parhaimmillaan ajoittain täälläkin myytyinä makean kypsiä mutta valitettavan usein ne joudutaan tuomaan puoliraakoina eivätkä ne enää täällä kypsy Välimeren tapaan auringossa loppuun vaan jäävät vähän mauttomiksi mutta viis siitä, jos muuta ei ole tarjolla. Sillä mennään mitä on mahdollista saada. Isoina paloina vaan salaatin sekaan. Kuvassa oleva oranssi meloni ei ole gaiameloni, joka taas on vaaleanvihreä. En millään muista tuon melonin nimeä mutta järjettömän makea meloni. Erittäin mukava uusi tuttavuus
Oman valinnan mukaan salaatteja, yrttejä, tomaattia, kurkkua yms. Ja päälle balsamicosiirappia. Voisin elää koko kesän tämän tyyppisillä salaateilla. Ja hyvin pitkälti niin teenkin. Rauhallista aurinkoista sunnuntaita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)
Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao