Maisema

Maisema

perjantai 29. elokuuta 2014

Mamman marjapiiras


Mamman marjapiirakka on yksi suosikkijälkiruoistani. Niin yksinkertainen tehdä ja niin hyvää. Lähiruokaa parhaimmillaan. Makeutta voi säädellä suoraan sokerin määrää lisäämällä tai vähentämällä. Kermaviili taittaa mukavasti sekä viinimarjojen kirpeyttä että sokerin makeutta.

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

Täyte
2 dl kermaviiliä 
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
1 tl vaniljasokeria
½ l punaherukoita

Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi tai ainakin sinne päin sekaisin. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Halutessasi saat syksyn roheutta ja makua mukaan vaihtamalla esim puolet vehnäjauhoista täysjyväjauhoihin. Levitä vuokaan.

Levitä peratut marjat pohjan päälle ja lopuksi keskenään sekoitetut täytteen muut aineet.

Uuniin 200 asteeseen noin 25-30 minuutiksi. Parhaimmillaan vähän jäähtyneenä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao