Nyt on ihan paras raparperipiirakan aika. Löysin googlettamalla lisäksi erityisen helpon ja erityisen maukkaan raparperipiirakan ohjeen, johon tulee piimää!
Pohja:
2dl piimää (eipä haitannut vaikka pvm oli mennyt aikoja sitten)
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai sulata itse aitoa voita
3 1/4 dl vehnäjauhoja (sekoitin taas mukaan täysjyvääkin ja muukin luomuna)
1/2 rkl leivinjauhetta
Kaikki iloisesti sekaisin ja taputtele piirakkavuokaan
Päälle
7dl raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1 dl sokeria
Raparperi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumennetaan varoen, jotta sokeri sulaa ja raparperi pehmenee sopivasti. Parhaimmillaan sokeri karamellisoi raparperia. Jonkin verran pehmenneltyäsi kaada taikinan päälle ja 200 asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi. Tarjoa sellaisenaan tai herkuttele joko vaniljajäätelön tai esim vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa. Mukavan hapanta ja hapokasta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)
Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao