Yksi ensimmäisistä resepteistä, joita kauan kauan sitten leikkasin lehdestä ja kokeilin, on ollut ranskalainen kinkkupiirakka. Olen tehnyt sitä ainakin 25 vuoden ajan :) ja pidän siitä edelleen. Piirakka on huippuhelppo tehdä niin arkena kuin juhlaankin. Suosittelen lämpimästi.
Pohjaan:
150g voita/margariinia (annetaan pehmetä huoneenlämmössä)
3 dl vehnäjauhoja (itse sekoitan mukaan täysjyväjauhoja)
2 rkl kylmää vettä
Sekoitetaan ainekset murumaiseksi/tasaiseksi seokseksi ja painellaan piirakkavuokaan ja sen reunoille. (Kostuta tarvittaessa käsiä/lusikkaa jos taikina tarttuu)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Viipaloi kinkkua (tai käytä valmiita kinkkusuikaleita) sopiva määrä. Ohjeessa taitaa olla 250g mutta itse pidän vähän vähäisemmästä määrästä, noin 150g on aika hyvä. Juustoraastetta noin 100g (tässäkin toimin omin päin ja otan juustohöylällä 5-6 viipaletta tavallista juustoa ja levitän kinkkusuikaleiden päälle. Sulaa uunissa joka tapauksessa.
Sekoita purkillinen kermaviiliä, 2 dl kermaa, 2 kananmunaa (ohjeessa on 4, vähempikin riittää), paprikajauhetta (jätän usein pois) ja mustapippuria myllystä. Levitä seos kinkkusuikaleiden ja juuston päälle, ja laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
Hyvää lämpimänä tai jäähtyneenä. Bon appetit
Terveiset Turusta ja kiitos reseptistä, piirakasta tuli herkullista. Sitä nautiskeltiin tänään uudella mökillä.
VastaaPoista