Maisema

Maisema

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Palovaroitin - Lento ja Chick-a-Dee



Tositarina ystävieni elämästä: Turun keskustassa sijaitsevassa vanhassa kerrostalossa syttyi tulipalo myöhään illalla. Ilmeisesti tupakoinnin seurauksena. Tuli levisi räjähdysmäisesti ja ilmeisesti ainoastaan hyvällä tuurilla asunnon asukas selvisi hengissä tilanteesta. Eikä tuli levinnyt ko. asunnosta viereisiin.

Ystäviemme perhe oli hereillä palon alkaessa,ja soitti hälytyskeskukseen. Viranomaisten neuvosta he tilkitsivät oven raot ja seurasivat tilannetta. Voimakas tulipalo oli rikkonut ikkunat ja mustuttanut käytävää.

Hälyyttävää oli, etteivät kaikki taloyhtiön asunnoissa olleet palovaroittimet olleet toimineet! Suuri osa kylläkin, mutta eivät kaikki. Oliko asunnoissa säädösten vaatimat hälyttimet?  Ylipäätään tai päivitetyillä paristoilla?   

Päivitin itse saman tien omaan kotiimme kaikki palovaroittimen paristot ja ostin pari lisää. Lisäksi ostin häkävaroittimen eteisen kattoon. 



Vahinko ei todellakaan tule kello kaulassa. Häkävaroitin on perinteistä mallia, mutta olohuoneen katossa meillä lentää valkoinen Paola Suhosen suunnittelema Lento palovaroitin. Lastenhuoneeseen olen ajatellut hankkia chick-a-deen. Niitä tosin vedettiin takaisin liian hiljaisen äänen vuoksi. Pitää tarkistaa että täyttää vaatimukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao