Minusta on jo pitkään ollut ihanaa salassa dippailla vaniljajäätelöä kuumaan kahviin... Makuyhdistelmä on huumaavan ihana, mutta touhu vaikuttaa varmasti ulkopuolisen silmiin aika sotkuiselta. Vaan mitä olikaan Hesarissa viime viikolla!? Minähän olen ihan viimeisimpien tuulien aallonharjalla, koska Caffe affogato onkin ihan hot kahviloissa! No niin eli kyse on jäätelöpallosta, jonka päälle kaadetaan annos kuumaa espressoa!
Suosittelen kokeilemaan, joskin tuo oma annokseni koki kovan kohtalon erittäin nopeasti: ensinnäkin jäätelö suli ennen kuin ehdin sen syömään jäätelön muodossa, ja toisekseen espresso jäähtyi.... Pitää siis hioa taktiikkaa eli laittaa ainakin pienempi annos kahvia kuin tuo oma tuplaespressoni ja kokeilla miten käy jos kaataakin kahvin ensin ja pudottaa jäätelön kellumaan annoksen päälle...hmm
Tai sitten palaan omaan tyyliini jossa kahvi on erikseen ja jäätelö erikseen ja jäätelölusikalliseen otetaan kahvia kupista sen verran kuin lusikkaan mahtuu. Kahvi pysyy kuumana ja jäätelö vielä jäätelömäisessä muodossa.
Kokeilinpa myös raakasuklaan tekoa pitkästä aikaa. Innostuin hankkimaan tuon Karita Tykän Raakaa ja makeaa kirjan ja kokeilin Gojimarja suklaata, mikä oli taivaallisen hyvää. Gojimarjoja voisi ehkä lisätä vieläkin enemmän, jotta suklaaseen saa mukavia sattumia. Seuraavaksi kokeilen ehkä kookoshiutalesuklaata ja "riisisuklaata".
Kirjassa on monta muutakin mielenkiintoista reseptiä, mm raakakakkuja...
Olen kokeillut kirjan innostamana uusia yhdistelmiä myös smoothiessa. Tänä aamuna turkkilaista jogurttia, pinaattia, basilikaa, kiwiä, banaania, vadelmia, maitoa, spirulinaa, pellavansiemeniä ja chiasiemeniä. Aivan superhyvää
Maukasta viikkoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)
Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao