Ihanat Happy Lights valopallot |
Viime metreille meni, mutta nyt paperille asti kirjoitettuna meidän perheen joulumenu vuodelle 2013. Kirjaan menun lyhyesti ja jos olette kiinnostuneita jostain tietystä reseptistä tarkemmin, laittakaa kommentteihin, niin kirjoitan tarkemmin :) tässä siis vain yksi vaihtoehto jouluksi. Annoin periksi ja meillä on kinkkua, mutta senhän voi vaihtaa moneen muuhun ja menu toimii aika hyvin siltikin. Meillä tuo savukalkkuna on esim tapanin ruoka. Ja kuten voi huomata, alkuruoat maistuvat paremmin kuin lämmin pääruoka. Aattoiltaan kuuluvat meillä juustot. Toivottavasti ei olisi liikaa- taas kerran...
Joulumenu 2013
Ruisnapit lohismetanalla ja mädillä
Viikuna-mozzarellasalaatti
Kylmäsavusiikamousse ja rieskatähtiä
Sienisalaatti Waldorfin tapaan
Roseepippurisilakat
Jouluinen lohipastrami
Sinappi-calvadoskuorrutettu kinkku päärynäkermakastikkeella/
Savukalkkuna
Artisokkakiusaus
Sinappisilatut ruusukaalit
Luumurahkakakku hedelmillä
Loistavaksi havaittu ja moneen kertaan leivottu ihana
Israelilainen suklaakakku
150g voita
150g tummaa suklaata
140g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl konjakkia
3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
2dl kermaa
1rkl unikonsiemeniä
1 Sulata rasva ja suklaa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Ja paista 150 asteessa noin tunti
2 Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori.
3 Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jäähdytä seosta jääkaapissa kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaks kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna maustua kylmässä vähintään 12 tuntia.j
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)
Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao