Maisema

Maisema

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulumenu

Ihanat Happy Lights valopallot


Viime metreille meni, mutta nyt paperille asti kirjoitettuna meidän perheen joulumenu vuodelle 2013.  Kirjaan menun lyhyesti ja jos olette kiinnostuneita jostain tietystä reseptistä tarkemmin, laittakaa kommentteihin, niin kirjoitan tarkemmin :) tässä siis vain yksi vaihtoehto jouluksi.  Annoin periksi ja meillä on kinkkua, mutta senhän voi vaihtaa moneen muuhun ja menu toimii aika hyvin siltikin. Meillä tuo savukalkkuna on esim tapanin ruoka. Ja kuten voi huomata, alkuruoat maistuvat paremmin kuin lämmin pääruoka. Aattoiltaan kuuluvat meillä juustot. Toivottavasti ei olisi liikaa- taas kerran...


                                        Joulumenu 2013

                           Ruisnapit lohismetanalla ja mädillä
                                 Viikuna-mozzarellasalaatti
                         Kylmäsavusiikamousse ja rieskatähtiä
                                Sienisalaatti Waldorfin tapaan
                                       Roseepippurisilakat
                                     Jouluinen lohipastrami

        Sinappi-calvadoskuorrutettu kinkku päärynäkermakastikkeella/
                                            Savukalkkuna
                                          Artisokkakiusaus
                                   Sinappisilatut ruusukaalit

                                 Luumurahkakakku hedelmillä








                   Loistavaksi havaittu ja moneen kertaan leivottu ihana 


                                      Israelilainen suklaakakku

                                                150g voita
                                     150g tummaa suklaata
                                       140g unikonsiemeniä
                                            5 kananmunaa
                                                2dl sokeria
                                             1rkl konjakkia
                                        3/4dl vehnäjauhoja
                                          1tl leivinjauhetta

                                               Kuorrutus:
                                   100g tummaa suklaata
                                            2dl kermaa
                                     1rkl unikonsiemeniä

1 Sulata rasva ja suklaa.  Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä.  Vaahdota kananmunat ja sokeri.  Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Ja paista 150 asteessa noin tunti
2 Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori.
3 Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.  Jäähdytä seosta jääkaapissa kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaks kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna maustua kylmässä vähintään 12 tuntia.j
              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao