Maisema

Maisema

lauantai 14. joulukuuta 2013

Omena-mascarponeherkku

Jälkiruokaa mutta mitä? Ulkona on pakkasta ja kaunis talven aurinko valaisee-mikä maistuisi... Jotain rahkasta ja lisäksi omenaa? Rahka muuttuu kaupassa mascarponeksi, koska voisin syödä italialaista mascarponea vaikka joka aamu aamupalaksi. Niin hyvää se on :). Lisäksi siis kirpeitä vihreitä omenia.

Omenat (3kpl) paloiteltu kuorineen kattilaan, lisäksi reippaasti kanelia ja hitunen kardemummaa ja sopivasti sokeria ja noin puoli desiä vettä. Annetaan kiehua tai porista matalalla lämmöllä, niin että omenat pehmenevät. 


Kermaa vaahdoksi, ei kivikovaksi vaan sopivaksi että saa hyvin sekoitettua mascarponeen.  Maustettu vaniljauutteella  
sekä hippusellisella sokeria.  Ei paljon, koska vaahdon on tarkoitus olla melko raikas keitettyjen ja sokeroitujen omenapalojen vastapainona. Omenanpalat pohjalle ja mascarponevaahtoa päälle. 


Vähän koristelua maun mukaan ja vähän mitä kaapista löytyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao